Nem csak webáruház! Látogass el hozzánk a közel 1000m2-es épületgépészeti kis- és nagykereskedésünkbe, ahol akár azonnal el is viheted a megvásárolni kívánt termékeidet.

Hívj minket! +36*(30)*194-44-50

Gázkazánok

A gázkazánok kiválóan szolgálják otthonaink fűtési és melegvíz ellátási igényeit. Azok, akik a hatékonyságot, megbízhatóságot és a korszerű megoldást keresik, megfelelő választásnak találhatják ezt a fűtési rendszert. 

A kazánok gazdaságos üzemeltetésükkel és alacsony karbantartási igényükkel hozzájárulnak a kényelmes és hatékony otthoni fűtéshez. 

Nézzen körül kínálatunkban!


6termék 16
6termék 16

Hogyan válasszon gázkazánt?

A megfelelő gázkazán kiválasztása kulcsfontosságú a hatékony fűtés és melegvíz ellátás érdekében. Az alábbiakban nézzünk meg néhány fontos szempontot, amelyeket érdemes figyelembe venni:

Teljesítmény és méret

Vegye figyelembe az otthoni fűtési és melegvíz szükségletét. A kazán teljesítménye legyen ezt kielégítő, de ne túlzottan nagy, mert az energiaveszteséget okozhat.

Hatékonyság

Tekintse meg a kazán hatékonysági besorolását (SEER, AFUE). Minél magasabb a hatékonysági érték, annál kevesebb energia szükséges a fűtéshez, és ezáltal csökkentheti az üzemeltetési költségeket.

Márka és minőség

Jól ismert és megbízható gyártók, mint például Sanica, Bosch, Viessmann vagy Ariston, gyakran magas minőségű kazánokat kínálnak. Olvasson véleményeket és tanulmányozza a termékek értékeléseit.

Karbantartási igény

Ismerje meg a karbantartási igényeket. Néhány kazán könnyen karbantartható, míg mások nehezebben. A könnyen kezelhető kazánok hosszú távon kevesebb problémát okozhatnak.

Szakember véleménye

Vegye fel a kapcsolatot egy szakemberrel. Ők segíthetnek az otthoni igények felmérésében és a legmegfelelőbb gázkazán kiválasztásában.

Fajtái

Hagyományos gázkazán

A gázkazánok hatékonyan visszanyerik a füstgázból származó hőt, ami alacsonyabb kibocsátást és nagyobb hatékonyságot eredményez. A kompakt méret és gyakran függesztett kivitel jellemzi az előnyüket.

Arról nem is beszélve, hogy az újramelegítéssel sem kell foglalkoznia csak a termosztátkerék elforgatásával. A kondenzációs gázkazánok kezelése könnyű, de a beszerzési költsége magasabb, és bár magas hatásfokkal rendelkezik, az üzemeltetése még mindig költségesebb.

A takarékosabb helykihasználás és a kevesebb probléma mellett azonban tisztább levegőt is eredményez, mivel a kéményen vagy csövön keresztül főként vízgőz áramlik.

Gázkazánok esetében a gázcsatlakozás megléte fontos tényező, mivel ez drága és nem mindig éri meg meghosszabbítani. A kondenzációs kazánok kéménybélést és kondenzvíz elvezetését is igénylik a füstgázok összetétele miatt. 

Ha a kazán nem csatlakoztatható közvetlenül, akkor szivattyú használatával is alkalmazható, de természetesen ez növeli a költségeket.

A gázkazánok rendszeres ellenőrzése jogszabály szerint 3 évente egyszer kötelező, ami vállalatokra és vállalkozókra vonatkozik. A biztonsági kockázat elkerülése érdekében azonban javasolt, hogy a kazánt szakképzett szakember évente legalább egyszer ellenőrizze. 

A gyakori (évi) ellenőrzések segítik a mérgező szén monoxid szivárgás megelőzését, és segítenek abban, hogy a készüléknek meghosszabbodjon az élettartama.

Kombi gázkazán

A kombi gázkazánok nem csupán a fűtési rendszert látják el melegvízzel, hanem képesek melegvíz előállítására is. A cirkó gázkazánokban a keringetett fűtőközeg segíti a fűtést, azonban fontos megjegyezni, hogy nem minden cirkó gázkazán minősül kombi gázkazánnak.

Amikor kombi gázkazánt választ, fontos, hogy jelezze, hogy a készülék rendelkezzen-e kombinált fűtési technológiával, vagyis alkalmas legyen használati melegvíz előállítására is.

Gázkazán árak

Szilárd tüzelésű, kombi gázkazán és elektromos kazánok elérhetőek 200 000 forint alatt. Ezek az árkategóriás kazánok 4-25 kW teljesítmény között mozognak. A könnyen kezelhető, modernizált kazánok széleskörű tüzelőanyag felhasználási lehetőséget is kínálnak.

Arról nem is beszélve, hogy extra alacsony zajterhelésűek, és alkalmasak lehetnek például vegyes tüzelésű kazánnal párhuzamos használatra is.

A 200 000 - 500 000 Ft  árkategóriában elérhető kazánok nagy része kombi gázkazán vagy elektromos kazán. Emellett számos szilárd tüzelésű és gázkazán is beszerezhető ebben az árértékben. 

Kiváló hatásfokú és nagy fűtőteljesítményű kazánok állnak rendelkezésre, melyek zárt fűtési rendszerekbe is beépíthetők, illetve fejlett digitális kezelőfelülettel rendelkező kazánok között is válogathat.

500 000 Ft felett olyan kiváló minőségű kazánokat szerezhet be, amelyek professzionális tervezéssel hosszú távra készültek. A többségük már 40 kW feletti teljesítménnyel büszkélkedhet.

A professzionális kommunikációs vezérlés, minőségi anyagok (mint például a rozsdamentes acél hőcserélő), önszabályozó ventilátor, kompakt kialakítás, magas energiahatékonyság és intelligens vezérlés mind hozzájárulnak ahhoz, hogy Ön elégedett legyen a beszerzett kazánjával.

Miért nálunk vásároljon?

A Vortz-nál való vásárlás számos előnnyel jár a kényelem, minőség és szolgáltatás terén. Kiválóan képzett szakembereink segítenek kiválasztani az Ön számára legmegfelelőbb gázkazánt, figyelembe véve az egyedi igényeket és otthoni fűtési követelményeket.